vrijdag 7 oktober 2011

Dag 14K : Oracle dag 4

Goede morgen lieve lezertjes

Deze ochtend was ik rond de zeven uit de veren, een lekker douche genomen en eens uitgebreid ontbeten. Vandaag waren de lezingen vooral klanten die vertelden hoe de Oracle implementatie goed gelukte en hoe het voor iedereen een makkie kan zijn. De eerste lezing was om 9 u en in het hotel.
En gelukkig maar dat het in het hotel was, want het was deze ochtend aan het gieten. ( Volgens het nieuws deze avond, bleek er ongeveer een 4 cm op 2 minuten gevallen zijn)

Deze namiddag ging ik op uitstap naar het hoofdkwartier van Oracle. Je moest op voorhand inschrijven en dat deed ik, want ik wou wel eens zien hoe het eruit zag. De bus vertrok om 13u45 en je diende er wel een ritje van drie kwartier voor over hebben.


Amai dat is dat mooi. We zijn officieel het user experience lab gaan bezoeken. Sinds enkele maanden/jaren zijn ze hard bezig om de schermen en tools handig en gebruiksvriendelijk te maken. Er werd ons uitgelegd dat ze daarvoor alle mogelijk technieken gebruiken : ze volgen de ogen hoe ze op het scherm bewegen, ze timen hoe lang het duurt om bepaalde taken te doen en ze gaan zelfs je gezichtsuitdrukking na.


De weg terug was wat lastiger want we zijn een deel in de avondfile terecht gekomen. Toen we op enkele meters van het hotel waren, was er plots een hevig geluid. En ja hoor.. het waren de US Navy Blue Angels die aan het oefenen waren voor de weekend. Dit weekend zijn het fleet days en daar het de 100ste keer is, wordt het blijkbaar iets speciaal : enkel oorlogsschepen komen langs en dan heb je en spectaculair vliegshow. Vorige 2 jaar waren die machtig, dus we hebben waarschijnlijk beslist wat we zaterdag namiddag doen.


Uiteindelijk zijn we aan het hotel terug geraakt en ben ik na alles op de kamer af te gooien nog wat gaan winkelen. Ik diende nog iets te gaan halen in de Apple store en zag dus hoe mensen Steven Jobs herinneren.

En om de dag eens op een andere manier af te ronden dat de laatste 4 dagen ben ik op restaurant gegaan. In het shopping center was er volgens veel commentaren een SUPER steak restaurant dat niet enkel steak serveerde maar ook mooie dingen op de grill doet. En ze hebben gelijk : de kipfilet met blauwe kaas saus en een gebakken patat waren heel lekker en de de mini crème brulee nadien was voor terug te komen.. Maar dat zal pas voor volgend jaar zijn :-) Het restaurant is dan ook nog super gelegen, kijk maar eens hoe het uitziet als je gewoon even naar boven kijkt.




Nog even snel in de club een lekkere koffie gaan drinken - want het machine is gemaakt - en dan dit verslagje getikt en online gezet. Nu rest er mij enkel nog de laptop af te zetten, de tv op stanby te zetten, de airco te doen zwijgen en te gaan slapen.

Dus ... tot de volgende keer lieve lezertjes

Slaapwel

Zaza

Geen opmerkingen: