woensdag 6 mei 2009

Dag 5 - terug naar de kust

Hmmm,

het materiaal voor de blog van vandaag is nogal dun. Na alweer een vroege ochtend - is het de hoogte of het tijdsverschil - zijn we snel klaar met het ontbijt en de check-out. En dan gaan we nog eens op jacht naar een beer of twee.

Maar helaas, het zal niet voor dit jaar of dit park zijn. De gekende plaatsen hebben enkel een vogeltje of eekhoorn aan te bieden. En dan o ramp laat Sandra een blitse Porsche voor ... en die komen natuurlijk de laatste beer van de dag tegen midden op de weg. Het mag niet zijn.

Er blijft dus niet anders over dan verder af te dalen langs de vele haarspeldbochten. Eens buiten het park heeft onze GPS nog eens een verrassing. Ze kent een short-cut. Dwars door kilometerslange weiden met wat wel telegeleide koeien lijken - de beesten lopen als op bevel allemaal naar een zelfde plek zonder ook maar een mens, paard of hond in de buurt.

En dan gaat het verder langs CA-56 South. Eerst is er nog wat natuur en boerencultuur maar ook dat verdwijnt en er wachten nog 40 mijl verveling tot in Oildale en de CA-99. En de verveling gaat verder tot I-5 South. Uiteindelijk komen we rond half drie aan de rand van Los Angeles. Het is ondertussen meer dan 30 graden en de engelen zijn al een tijd gevlucht voor de smog.

Uiteindelijk staan we ook stil ergens tussen I-5 en I-710 langs een rangeerterrein de grootte van de haven van Antwerpen. En geen trein beweegt. Crisis?

Aan alles komt een einde, en dus ook aan de I-710 (die loopt dood op de haven van Long Beach, aan de Queen Mary). Nu nog het hotel vinden, een beetje tanken, de auto kwijt raken en dan een beetje rondlopen op de dijk van Long Beach.

En dan mag Steven nog eens een beetje ongelukkig zijn ... kort na elkaar komt eerst een B-17 (aka Vliegend Fort) en dan een B-24 (aka Liberator) laag overvliegen. Heeft hij toch wel zijn camera niet mee. Hij zal het met een Blackberry fotootje moeten doen.

Morgen komt ons bootje toe - hopelijk.

Tot morgen

Zaza en bibi

1 opmerking:

rita zei

en hoe is het weer en de gezondheid