zondag 24 mei 2009

Dag 23 - Met de beentjes in de lucht

Vandaag zoals beloofd een toer van Banff. Onze vriendelijke Nederlander speelt nog altijd voor buschauffeur en gids. Wat bezoeken we zoal:

- de winkelstraat
- het grote hotel - voor een keer slapen we niet bij de Gold Leafs.
- uitzicht op het Banff Springs Chateau
- een rit tot op een prachtig uitzicht over de Bow rivier, het hotel (je kan er niet naast kijken) en Tunnel Mountain of liever Buffalo Mountain zoals de Indianen het noemen want in de vorm van een slapende bizon

En dan gaan we met zijn allen tot in het Banff National Park met nog meer prachtige uitzichten over meren en bergen en valleien.

Tenslotte mag het publiek kiezen: shoppen of de berg op in een kabellift. Het is 60 - 40. Wij gaan de berg op, of wat dacht je? En Sandra vindt nog wat nieuwe vogels die voor haar kunstjes willen uitvoeren. De wereld is perfect.

Conclusie, in feite willen we hier wel terugkomen maar dan zonder de stad/commercie. Misschien wel in een camper want ze hebben hier veel kampeerplaatsen, zegt Sandra.

En dan komt het moment suprême. Een luchtdoop met een helikopter (Bell Jet Ranger om volledig te zijn). Gewoon maf. Onze videocamera is zo over zijn toeren dat ie van de emotie niets kan opnemen. Tja. Mogen we nog eens?

Had ik al gezegd dat we naar Banff/Lake Louise/Jasper/Yoho terug willen komen? Ja dus. Ok.

Morgen wacht de trein. En begint de laatste week van het verlof. En we weten nog niet of er veel volk gaat op zitten. En of het wel mensen met humor gaan zijn. Of waar we 's avonds gaan slapen. En of we nog beren gaan zien? En Moose? En Elk? En berggeiten?

Ach, enkel een frisse Hoegaarden van het vat kan daar soelaas bij brengen.

We zien morgen wel.

Geen opmerkingen: