dinsdag 24 september 2013

S3 : San Diego SafariPark Dag 1


Hallo daar aan de kant van de grote oceaan,

Hier ben ik weer… de schrijvende hond. Mijn baasjes zijn volop aan het fotos kopiëren dus ik kan rustig het verhaal van de schrijven.

Deze nacht hebben we al veel beter geslapen hoor en zijn we pas om 6 wakker geworden.  We hebben ons dan maar even gedraaid en nog wat verder gesoezeld. Om 7u was het welletjes en is Sandra in de douche gesprongen. Daarna mocht ik even in het water spelen, zodat we beide netjes klaar waren toen Steven zijn ogen open deed. 

Sandra heeft met haar grootmoeder een afspraak gemaakt en die komen ze al maanden goed na : elke donderdag bellen ze elkaar en ze wisselen wie belt af. Daar het donderdag avond was, was het dan ook tijd om eens naar haar grootmoeder te bellen, alleen gaf die niet thuis. Ze liet dan maar een berichtje dat ze het vrijdag nog eens zou proberen op het zelfde tijdstip.

Na het ontbijt zijn we dan richting het Safaripark vertrokken, maar we dienden wel eerst nog enkele tussenstops te maken : Sandra diende een deo te gaan kopen (vergeten bij het pakken) en ze wou wel een lekkere koffie hebben. Ze had gelukt want net naast de supermarkt was een Starbucks.  Ik had Steven in het oor gefluisterd : “a Starbucks a day, keeps Sandra bad mood away”  wat vrij vertaald iets ala “een koffie per dag, houdt het pruilipje van Sandra weg” betekent.

Eens aan het park dienden ze eerst hun viervoeter een plaatsje te geven en dat konden ze enkel doen als ze $10 gaven aan een gek persoontje… Die begon met “howdy folks”. Ik dacht te vragen welke taal dat die sprak, maar Steven antwoorde die meneer als of hij hem echt verstond. Eens binnen kon het avontuur beginnen.   Het park is super groot en maakt goed goed gebruik van de bergwand en kuil en kan opgedeeld in 4 grote blokken :
·         het vliegende beesten gedeelte  waar je gieren, arenden  maar ook hummingbirds (kolibries) en vele vlindertjes vind . Ik noem dat het vliegende beesten gedeelte maar er zit ook wel een Lynx en enkele vieze nachtbeesten…
·         het normale beesten gedeelte waar je de kinderboerderij, de papegaaien , de apen, gorillas en ook de vleermuizen vindt. Maar waar je ook een winkeltje en wat kiosken vindt
·         Afrika , wat een terrein is van 20 hectaren, waar de bloemen, planten en beestjes van Afrika allemaal in een of andere groep samenleven
·         Azie, wat ook een terrein is van zo’n 25 hectares, waar je dan de dieren van Azie kan terug vinden.

Het eerste wat ze deden was met de lift van de normale wereld naar de continenten afzakken. Zo konden ze een trammetje nemen dat op een rustig tempo door Afrika reed.  Ze namen hun eerste honderd foto’s en genoten .. .  Ik ga je iets verklappen : je zag Sandra haar gezicht zo veranderen en er viel precies enkele kilo stress van haar af …. Dus….   als baasje gelukkig is, dan is Sloefie dat ook.  

Na het trammetje hadden ze net voldoende tijd om terug naar boven te wandelen en iets te eten want we gingen op Safari tocht. Dat is een 4 uur durende tocht waar ze heel dicht bij de dieren mogen komen. Vorig jaar hadden ze dat ook al eens gedaan en ze vonden dat zo WOW dat ze het nog eens over deden. En we hadden heel veel geluk : waar we vorig jaar met zo 17 mensen samen hokten, waren we nu maar met 7 (als je de gids en de chauffeur meetelt).  Het ander koppeltje dat mee was op hunnen honeywoon of zoiets. Ik heb stilletjes aan Sandra gevraagd waarom je nu iemand proficiat wenst omdat ze thuis honing maken, maar toen vertelde het baasje dat ze juist getrouwd waren. Die Amerikanen (die Canadees zijn) praten toch raar hoor maar ik ben dan maar heel bewaft geweest en hun likjes gaan geven en proficiat geblaft.

Na de kennismaking  kregen we te horen dat we nog even dienden te blijven zitten. Eens we in de vrije natuur waren mochten we rondlopen in onze kooi alleen dienden we te zorgen dat de rugzakken mooi in het midden van de wagen bleven…. ze hadden immers last van dieven op het terrein. Neen geen mensendieven maar wel giraffen en andere dieren die graag een souvenir hadden. Eerst gingen we Zuid Afrika bezoeken en daar diende we vooral te letten op mevrouw de struisvogel. Ze had een onaangename gewoonte om de trucks wel binnen te laten op het gedeelte, maar nadien voor de poort te gaan liggen en haar niet liet omkopen. Enkel als madam er genoeg van had, kon je terug weggeraken.   We zagen ook de Noordelijk Witte Neushoorn. Van hun soort leven er nog maar zeven op onze aardbol. We zagen een mannetje en een vrouwtje dat niet echt geïnteresseerd in elkaar leken te zijn want na 4 jaar was er nog steeds geen klein wonder geboren. Ook de andere  vijf wonen samen maar dan ergens in Kenia waar ze elk hun eigen bodyguards hebben gekregen. 

Na 2 uur was het tijd voor een pauze: iedereen mocht even uit de kooi om even een pootje op te heffen en wat water op te likken. Maar veel tijd kregen we niet want het ander wereld deel wachtte op ons.

De mevrouw vertelde ons dat het een zeer vruchtbaar jaar was geweest want dat ze elke dat minimum een babydiertje hadden gekregen.  De vrachtwagen-caravan stopte op regelmatige tijdstippen om ons tijd te geven om de natuur te wonderen het jong beestje te zoeken en eventueel een foto te nemen.   Soms zag ik het kleintje ook, maar soms niet hoor : ik zag bijvoorbeeld enkel rotsblokken en bleek dat er een neushoorn met zijn baby tussen lag.  Of dan riep Sandra plots “Kijk daar in die kleine spleet” Bleek daar een baby antiloop veilig weg gestoken te zitten van de andere dieren. Mama antiloop bracht haar kindje zo naar de kinderopvang en kon terwijl rustig even ‘Me time’ nemen.

In het safaripark leven 3 verschillende girafsoorten.  Een soort was net overgekomen van een andere zoo en was nog wat mensenvrees, maar de andere soorten vonden mensen leuk. Die hadden al door dat als de mensentruck komt dan krijgen we wat lekkernij : verse blaadjes.  Eerst kwam een enkeling de sfeer opsnuiven en snel daarna kwamen ook de anderen. Ook mevrouw-ik-heb-graag-een-souvenier kwam langs .. ze zag wel leuke dingen : een vuilbakje, het dekzeil, een ketting van de gids, … maar kreeg niets te pakken hoe hard ze ook probeerde.

Op een andere stop vertelde de gids het verhaal dat de Indische koeien en andere soort antiloop goed samenleefden : als het te koud werd kropen ze allemaal dicht bijeen en als een van die moeders een jong kreeg beschermden de koeien de mama met baby zodat ze rustig de eerste dagen enkel oog diende te hebben voor elkaar. Zelfs de dierenoppassers mochten toen niet dichtbij komen. 

Toen we bij de Aziatische neushoorn  stopten kwam mama en zoontje net naast onze truck.  De neushoorn was nog maar enkele maanden oud en wist het al heel goed : die brengen lekkere appels. Daar Sandra groter was dan de anderen mocht zijn de kleine pagadder voederen.  Ze moest wel opletten dat de appelstukjes netjes in de mond geraakten want de kleine mocht niet te veel zand eten.  Steven gaf aan de mama terwijl … Toen Sandra wat foto’s wou nemen, wou Steven even aan de kleine geven maar dat lukte niet zo goed.  De kraaien die  kwamen aangevlogen nadat we vertrokken waren hebben hun buikje kunnen voleten.

Toen de safaritocht op zijn einde kwam hadden we nog een geluk dat de leeuw zich net op zijn jeep had gelegd. Hierdoor konden we nog enkele mooie beeldjes trekken.   Eens uitgestapt kregen we te horen dat het park nog een 30 minuten zou open zijn, dus verder  konden we niet meer op verkenning gaan. Maar Sandra had een idee : “als we nu nog eens gingen piepen bij de Gorilla’s. Misschien zitten ze nog niet in de mist en hebben ze nog zin in een wat mensen gapen”. 

Op de terugweg naar het hotel besloten we naar Chilli’s te gaan. Dit is een tex-mex sportbar. Neen je moet daar niet aan sport doen, maar in elke hoek hangt er een grote tv omhoog waar ze  de een of andere sport uitzenden.  En dus als je binnenkomt krijg je daar als vraag “hoeveel personen? En wat wil je zien van sport?”   We hebben er lekker gegeten en wat margaritha’s gedronken. Gelukkig dat het hotel op minder dan een kilometer van het restaurant lag.  Voor we terug naar de kamer gingen zijn de baasjes snel tot Staples gelopen of ze geen juiste stroomstekker vonden want Steven was het beu om een ingewikkelde stekker-set te gebruiken om zijn laptop op te laden. Maar hij is met lege pootjes terugkomen, want dat hadden ze daar niet ;(

Nu dat alle foto’s gecopieerd zijn, moet ik afsluiten want het is tijd om de oogjes en oortjes dicht te doen.

Slaapwel lieve mensenvriendjes…

Sloefie

Geen opmerkingen: