dinsdag 24 september 2013

S4 : San Diego SafariPark Dag 2


Hallo lieve vriendjes en vriendinnetjes,

Ook deze morgen was Sandra  als eerste op en was ze fris en monter gedoucht toen Steven een teken van leven gaf.  Na een snel ontbijt en de koffers terug mooi dicht te krijgen, waren we klaar om naar de beestje terug te rijden. Steven had mijn raad van gisteren goed opgevolgd en stopte bij de Starbucks voor een lekkere koffie voor Sandra (en hem).

Eens binnen in het park besloten we eerst naar de jachtluipaarden te gaan kijken. Maar op de weg er naartoe zag Steven zin huiswerk voorbij snorren. Huiswerk hoor ik jullie al denken. Jaja, de baasjes gaan terug naar de les en met name fotografie niveau 2. Ze konden blijkbaar al genoeg dat ze niveau 1 mochten skippen maar soms heeft Sandra het toch wat moeilijk om te kunnen volgen. Niet omdat het te moeilijk is, maar wel omdat ze niet al de theorie van niveau 1 kent natuurlijk. Maar google is haar beste vriend en zo lukt het voorlopig nog. En bij school gaan hoort  natuurlijk ook huiswerk maken.  Het huiswerk van deze week bestond uit 2 opdrachten : fotograaf een persoon in zijn omgeving  en maak 2 WOW foto’s met als onderwerp een cirkel - vierkant - rechthoek.  Steven al enkele lessen gebrost  en dus moet hij zorgen dat hij wel extra goede punten haalt bij het huiswerk . Vandaar dat hij toen er een van de vrijwilligers voorbij reed op zijn Segway. Maar toen hij zijn fototoestel vast had was de meneer al geparkeerd en was hij al een uitleg aan het geven.  
Steven heeft dus geen foto’s van die meneer genomen,  maar wel van mr de Koning van het oerwoud. Want die lag met zijn 2 hofdames  naar de mensen te gapen.   Nadat we er genoeg van hadden (als je dat ooit kan hebben van mooie dieren) zijn we snel doorgewandeld tot aan het terrein van het jachtluipaard.  Eerst hadden we haar niet goed gezien, maar toen er plots een brandweersirene opdook zat ze te luisteren en te kijken wat er aan de hand was.


Na tientallen foto’s heb ik de 2 moeten toeblaffen dat het tijd was om te vertrekken. Tegen 11u15 diende ze immers bij de ontvangstruimte te zijn om de katjes toer te doen.  Normaal ging Steven eens het park uit de hoogte bekijken, alleen had hij de pech dat de attractie net deze week in technisch onderhoud was.    Sandra ging terwijl een toertje bij de verschillend katsoorten doen, maar uiteindelijk moest Steven ook met deze uitstap meedoen : het was dit of niets.  Nu deze “cats and critters” hadden ze vorig jaar ook gedaan en was super goed meegevallen, dus erg vond hij het niet. De eerste stop viel wel tegen : vorig jaar hadden ze gezien hoe ze een jachtluipaard eten gaven, maar nu zat er niemand in de kooien en werd er enkel verteld over de beesten.   Ik dacht heel stilletjes aiaiaia dat gaat niet komen…

Nadien sprongen we terug op de uitgebreide golfcart en reden we naar het tijgerverblijf. Vorig jaar toen we het tijgerverblijf bezochten liep er ene eenzame tijger buiten. Dit jaar werden we uitgenodigd om in het tijgerverblijf een kijkje te nemen.  We dienden wel heel stilletjes te zijn en ik kreeg de extra instructie ‘niet blaffen’  daar er een trainingssessie bezig was. Er zaten 4 tijgers : 2 zusjes en 2 jongere broers. Ook al hadden ze elk hun eigen stekje, de zusjes konden op bezoek bij elkaar en voorlopig ook de broers.  De dame was met een van de tijgerinnen bezig : zit , poten op het hek, rug tegen het hek, liggen, in de hoek, ….  Op elk van de commando’s dat goed werd uitgevoerd kreeg de jonge dame een lekkere hap van een worst. Eens de les gedaan, mocht ze vrij rond lopen en begon ze met een gekke pop te spelen. Elke keer als ze er tegensloeg maakte het een hels lawaai en telkens kwam de pop op dezelfde plaats terug.  En telkens weer… ze had er plezier in. Terwijl was de mevrouw met de volgende tijgerin begonnen.   We mochten tot een halve meter van de tijgers komen maar dan geen hand of zoiets uitsteken …  Toen iedereen voldoende foto’s hadden verlieten we de tijgerhok en wandelden we terug naar de cart.

De volgende stop waren een speciale soort paarden : zuivere wilde paarden… Maar  als ze wild zijn dan kunnen die toch niet in een afgebakend gebied leven dacht ik… Maar heb maar niet geblaft en de vriendelijke gids laten verder vertellen.

De laatste stop van de toch was ene bezoek aan het leeuwenverblijf.   De leeuw en zijn 2 vrouwen zaten buiten, dus wij konden rustig in hun verblijf rondneuzen. We kregen de uitleg waarom niet alle ‘cellen’ banken hebben (kleintjes van de bank gooien) of een grote bank hebben (lekker genieten van hun eigen stukje vlees). En we kregen ook te horen dat ze graag voetbalden maar dat Mr koning liever de bal bij zich hield. Maar dan kan een van vrouwtje hem wat opvrijen en dan liet hij de bal automatisch los.

Toen we terug bij het vertrekpunt waren hadden we net geteld 30 minuten om te eten en naar de volgende afspraak te lopen : een rondrit in Azzi.  Ik heb mijn baasjes nog nooit zo snel zien eten en drinken, maar ze waren op tijd hoor.  Zowel Sandra als Steven vonden deze uitstap eigenlijk heel zwak en leerde hen niet veel bij.  Het was volgens mij vonden beide het saai.. want toen ze terug waren, wouden beide plots vertrekken. Nog even een plas-stop , een tank-stop en dan vertrokken we richting Universal City.  

Het was verschrikkelijk druk op de baan en hoe dichter we bij het hotel kwamen hoe drukker het werd.  Toen we vertrokken in San Diego waren we nog aan het overleggen naar welke HRC we gingen, maar toen we uiteindelijk aan het hotel toekwamen had niemand nog zin om in de file te staan. Het  hotel was mooi en had grote kamers en gelukkig had het ook een goed restaurant.  Dus nadat Sandra was ingecheckt zijn we naar een steak gaan eten.   Toen we terug op de kamer kwamen hebben de baasjes nog snel de foto’s gekopieerd en ik deze blog getikt..

En dan is het nu  slaapjes tijd…

Tot morgen  allemaal

Geen opmerkingen: