maandag 18 oktober 2010

Dag 8 – Capitol Reef & wasdag

Dag lieve lezertjes…,

Ja ik mag ook nog een blog-dag voor mijn rekening nemen… jipie :-)

We herinnerden ons beide dat er iets verder dan het hotel een leuk restaurant was dat zowel breakfast, lunch als diner deed… Gisterenavond hadden we beide niet echt zin in om nog te gaan zoeken waar het restaurant weer juist was , maar de koffie was daar vorige keer zo goed…. dat bibi er wou en zou naar toegaan. Maar dan moest ik wel nog even geduldig wachten, Steven had nog niet echt zin om op te staan en wou nog even soezelen… Een klein uurtje later heeft Steven terug een teken van leven gegeven en heef hij heeft het juist adres opgesnord… Nog geen 2 blokken van het hotel… dat moet te doen zijn. De mevrouw die ons bediende was volgens ons nog dezelfde, dus het eten en de koffie zal ook wel nog hetzelfde zijn… Een Capital Reef omelet , een 3 kazen omelet en een Cafe Latte (rara wie koos wat) later, waren we tevreden van de keuze die we maakten en hadden we ons voldoende gesterkt voor een dagje Capitol Reef.

Steven stelde voor de Scenic drive eerst tot helemaal achteraan te rijden en dan langzaam terug te komen…want de zon zat dan in de rug en dus konden we mooiere foto’s nemen. Voorstel aanvaard en weg waren we … Daar toegekomen hadden we 2 mogelijkheden: een rough road (onverharde baan en voor 4x4 auto’s of mensen die hunnen auto eens willen testen) of een weg die naar Capitol Gorge reed. Daar het nog vroeg was wou ik wel eens die rough road bekijken want onze banden zijn toch nog goed. Het was een echt mooie baan met af en toe haarspeldbochten, stukjes door de droge rivierbedding of door het mulle zand. Een echte baan naar mijn zin… Oke dankzij onze iets hogere 4x4 konden we er op een goed tempo door gaan :-) tot er plots een splitsing was. Op het kaartje dat we bezaten stond geen splitsing op en ook Tommeke wist van geen splitsing af. Daar we nog maar aan 1/3 van de trip zijn en niet te veel onnodige risico’s wilden nemen (of zou het zijn dat we het een beetje saai vonden...) besloten we de auto maar te draaien en terug te rijden.
Het was nog vroeg toen we terug op het T-punt stonden en dus zijn we de baan naar Capitol Gorge ingeslagen. De eerste kilometer was dat een mooi geasfalteerde baan, maar nadien is dat ook door droge beekjes en onverharde ondergrond rijden tot op een parking. Daar moet je de auto achterlaten en kan je nog wel te voet verder in de vallei. Eerst heb je nog een pad en daarna mag je verder in de uitgedroogde rivierbedding. De rotstekeningen die we vorige keer vonden, stonden nu met een bordje aangeduid dus ze waren sneller gevonden :-( Maar naast de rotstekeningen, zagen we ook verschillende hagedissen en mooie bloemmetjes. Jullie kunnen het al raden : Sandra was in haar nopjes want ze kon nog haar uitleven met foto’s nemen. Op een bepaald punt vonden we beide dat onze waandeling lang genoeg had geduurd en dat we terug gingen. En ook op terugweg bleef Sandra maar foto’s nemen… van dingen die ze al getrokken had (om maar zeker te zijn dat het er goed ging opstaan).
Eenmaal in de auto terug was het even kijken op het plannetje… wat kunnen we nog doen: De scenic route terug nemen en regelmatig halt houden voor de landschapsfotograad, maar wat nog? Aha er is nog een uitkijkpunt die “Gooseneck” heet (=ganzenhals), genoemd naar de vorm dat de rivier daar maakt. En dan? Ah, dan is Capitol Reef afgewerkt…



Sandra vond het geen slecht idee om eens wat vroeger terug naar het hotel te gaan, want zo konden we eens een beetje bijrusten. Maar voor ze ging rusten, stelde ze voor van snel de was en de plas te doen, zodat we een nieuwe week konden aanvatten met propere kleding. Daar het dan wel betekent ALLE aangedane kleding wassen, was Steven verplicht om zijn zwembroek aan te trekken. Tja, en wat doe je dan best? Het hotel had een buitenlucht zwembad en hottub (=whirplool) en Steven stelde voor daar wat te gaan inzitten. Tussen de was en de droogkast door heeft Sandra natuurlijk ook de hottub getest. Eens alles mooi terug in de valies opgeborgen zat, kon deel 2 beginnen van het bijrusten : lekker in het zonnetje zitten. Zo gezegd, zo gedaan .. en we hebben voor onze kamer in de zetelkes gezeten tot het te koud werd. Sandra gaf als eerste op, wat later gevolgd door Steven… Toen hebben we nog even wat gesurfd, gechat en geblogged … en dan was het tijd voor onze oogjes toe te doen… Buiten het geluid van de Tv van de buren gerekend. Steven heeft het even volgehouden en is dat vriendelijk aan de buren gaan vragen “willen jullie aub de tv stiller zetten… de muren zijn dun en het is nu toch al door de 10en… en terloops jullie sleutel zit nog op de buitendeur”… De oudere buren waren uiteindelijk tevreden en Steven (en bibi) waren ook tevreden want we konden nu rustig in slaap vallen

Dag Lieve lezertjes.. tot de volgende keer

Zaza

Geen opmerkingen: