vrijdag 18 januari 2019

T 15 : Punta del Noppes

Dage lieve lezertjes,

Hier ben ik dan weer. 

Ik heb mijn syndicale actie voorlopig opgeschort. Enkele eisen zijn wel ingewilligd. Maar voor je het weet mag je weer bij +5 graden opdraven om zes uur ‘s morgens. 

ENfin, vandaag was het dus afspraak in ons derde Zuid-Amerikaans land, Uruguay. Gekend van niet al te veel in feite. Redelijk arm, redelijk vredig en de grootste slagers op een voetbalveld. 

Vandaag gingen we niet onder de leiding van Mijnheer Didier aan land, maar onder leiding van de kapitein, allez de cruise maatschappij.

Opstaan was gepland om kwart voor zeven. Eigenlijk niet in afspraak met het nieuw afgesloten protocol over aangepast werkuren, maar ik kan nogal moeilijk mijn baasje tegenhouden om een boompje op te zoeken. Blijkt die meer te doen dan de boompjes water te geven. Zucht.

Baasje 2 was ondertussen al druk in de weer met de rugzakken. En ja, dan moest ik wel zorgen dat ik een plaats op de eerste rij had. Anders zou ik niet veel kunnen bloggen. 

Tegen half-acht waren we met ons vieren klaar voor het ontbijt. Dat was prompt op tijd, aangekondigd door een extra telefoon.

Gelukkig waren er beentjes bij en lekkere ham op overschot. En fruit. Tss, tss, tss. 

Hehe, voor een keer waar we een uur op voorhand klaar. 

This is the captain. I have an important announcement. Due to expected weather conditions, the port of Punta del Este will remain closed for the day.

Lap.

Geen Wolveneiland vandaag. Geen zeeleeuwen, zeerobben, zee-kweeniewa. Noppes. Nada. Njet. 

Na de korte uitleg van de kapitein kwam ook nog de Cruise Director aan het woord. In het Spaans. De twee zinnen van de kapitein werden vier volledige coupletten. Raymond van het Groenewoud zong over Italianen, maar Spaanstaligen kennen er ook iets van.

En dus moesten we ons maar bezighouden. 

Het was wel zonnig maar heel winderig en dus niet echt weer om te gaan ravotten op het bovendek. 

En dus deden we eerst aan zetelen op ons terras. Een baasje moest nog twee boeken (dunne en dikke) uitlezen - Ah ja want ze had ze tot net niet op het einde gelezen. Duh. En het andere baasje moest mijn broer Sloefie wat helpen met schrijven enzo. 

This is the captain. I have an important announcement. I have received clearance from the Port of Montevideo. We can enter the Harbour by 7PM.

Dus we hoefden niet langer rondjes te draaien op de Rio de la Plata, maar konden veel vroeger aan land gaan. En in Montevideo is een Hardrock Cafe en daar moeten we een Ijsthee wat t-shirts gaan kopen. En als we daar al om zeven uur zouden zijn, dan kan het misschien ‘s avonds al. En hoeven we niet te brossen bij Mijnheer Didier. 

Over mijnheer Didier gesproken. hij is ook een uitstekend kwislijder of is het kwisleider.

Om ons allemaal bezig te houden aan boord werd om elf uur een kwis georganiseerd over reisthema’s. 

Ik zit samen met mijn baasje in team “de mannen”. Sloefie zat in team “de jeugd”. Na de vijftig vragen - echt moeilijke hoor, zoals van wie is het schip Silhouet of waar vind je kangoeroe’s - was het resultaat ... een gelijkspel. En dus kwamen er nog extra vragen. Zoals op welke plaats een haven met een heel lange naam lag. 

En wij hebben gewonnen. Met twee vragen juist en team Sloefie met geen vragen juist.

We are the champions.

De kwis was op het veertiende. En dus bleven we ook daar eten. En drinken.

Daarna gingen we terug terrassen. Of mediteren.

Zo rond vijf vonden de baasjes het te koud en werd er gedoucht en afgezakt naar de bar op het vijfde. Daar konden we rustig in de warmte voortleven met een strijkje op de achtergrond. 

Tot men ons toch kwam ambetteren en we maar een andere bar gingen opzoeken.

This is the captain. I have an important announcement. I have recieved information that a ship is still taking up our space in the harbour. We will only be in the harbour by 9 PM.

Waaaah. Geen Hardrock vandaag. Boehoehoe. Dus hebben we ons van verdriet maar een ijsthee besteld. Sloefie een groene en rode fles medicijn voor zijn baasje. Want die is ziekjes aan het worden, 

De dag afsluiten was op de traditionele wijze, met eten en drinken op dek drie. 

Morgen gaan we op stad in Montevideo en hopelijk vinden we een HRC.

Groote Broer

Ère-lid van de hondenbloggersbond. 

Geen opmerkingen: