zaterdag 13 september 2008

Dag 10 - Going East

Hallo,

geen paniek. Bij het schrijven van de blog nummer 9 hadden we technische problemen (ja, ja omdat jullie in de bar zaten zeker). En het volgende hotel is niet zo internetvriendelijk.

Dag 10 was een van de langere ritten in het programma.

Net zoals de vorige dag rijden we verder naar het noordoosten, richting Mount Desert Island en Acadia National Park. Om het interessant te houden, blijven we grotendeels terug op de gewone weg en volgen zoveel mogelijk de kust.

New Hampshire laten we al snel achter ons (na vijf kilometer) en we zitten in Maine, een van de grotere staten in de VS. En Maine is gekend voor lobster - euh kreeft dus en verse vis in het algemeen.

De kleine stadjes volgen elkaar op, de wegenwerken ook. De kustlijn van Maine is alles behalve mooi recht. Overal zijn er kleine of grotere shiereilanden en echte eilanden. De weg snijdt meestal een stukje af of gaat over een brede "rivier" - in feite een grote baai. Voordeel is dat we sneller vooruitkomen maar we missen wel veel van de zee.

En zo worden de kilometers mijlen en zeemijlen en ...

Enfin na goed vijf uur rijden, is de bestemming in zicht: Mount Desert Island, ooit een mondaine toeristenplek maar een grote brand zo'n 60 jaar geleden heeft daar korte metten mee gemaakt. Het eiland heeft wel het enige Nationaal Park van New England. Take that Boston en New York City! Het eiland ziet er een beetje uit zoals Olympic NP in Washington maar dan veel kleiner en lager. De hoofdberg, Cadillac Mountain, is de eerste plek van de VS waar de zon opgaat. Maar daar later meer over.

Vanavond hebben we afspraak met een kreeft. Eens benieuwd wie het zal overleven.

Tot morgen,

Sandra en Steven

Geen opmerkingen: