dinsdag 23 september 2008

Dag 21 - nat, natter, Niagara

Hallo,

de tweede dag aan Niagara. Maar geen paniek, de titel slaat niet op het weer. Integendeel, 's morgens komt de zon al piepen in de kamer en er is geen wolkje aan de lucht.

Er is enkel maar een zeer lokale regenbui ... dat is de waterpluim die terug uit de lucht valt. De straten rondom het hotel zal allemaal kletsnet. Hoe zou dat hier in de winter dan wel zijn? Overuren voor de ambulanciers?

Na het ontbijt, wandelen we naar benenden tot aan de funiculair. Dit spaart alweer een kilometer lopen. Ondertussen hebben we al een mooi zicht op de waterval.

Behind the Falls
We beginnen de dag met een bezoek "behind the falls". Via tunnels loop je er tot onder/achter de waterval. Op het observatiedek kan je al lekker nat worden en eenmaal onder de waterval voel je echt de kracht van de tonnen water die hier elke second doorstromen. Probeer daar maar eens een foto van te maken!


Maid of the Mist
Na de eerste douche van de dag (ondanks onze super-modieuze gele regenovergooier), gaan we buiten een beetje opdrogen. De wind blaast vandaag uit het zuidoosten. Dus moet je een kleine halve kilometer ver gaan voor je uit de "lokale regenbui" van de waterval bent.

Aan de voet van de American Falls
We wandelen dan verder tot aan het vertrekpunt van de Maid of the Mist. Hier kan je met de boot tot quasi in de waterval varen. Gegarandeerd nat dus, net wat je als kind altijd wou en nooit mocht ... of je nu in het geel of het blauw gekleed bent (de kleur van de gratis regenjassen). Na zoveel nat, is het tijd om wat te genieten van de zon. Nu de wind gaan liggen is, is het snel meer dan 25 graden. En als het te warm is kan je nog altijd terug naar de waterval voor een reuzedouche!

Zicht vanuit de lucht
Voor het diner kiezen we voor een typische toeristenattractie: het restaurant boven in de Skylon tower. Je eet op meer dan 200 meter hoogte en maakt een volledige ronde van de toren in een uur tijd. Het zicht op de watervallen is prachtig (en het zicht op sommige tafels is komisch!)


Zo dat was het dan. Nu nog snel een handdoek nemen om het laatste nat of te kuisen en tot morgen.

Sandra en Steven.

Geen opmerkingen: