zondag 21 september 2008

Dag 18 - 'Cuse, I'm home.

Hallo,

eerste dag terug thuis. Wat is er allemaal verandert in 10 jaar? Vind ik de weg nog wel?

Eerste job vandaag: een programma vastkrijgen en zeker en vast tickets voor de voetbal van morgen.

In het Alumni huis is er een georganiseerde wanorde met mensen van verschillende leeftijd en afstudeerjaren die op zoek zijn naar de juiste inschrijvingstafel.

Voor Sandra is het dus de tafel van 1998. Ook al hebben we wat emails uitgewisseld, toch is niet alles in orde, maar enkele telefoontjes en minuten later loopt Sandra trots met batch en pin van '98 rond. Opdracht 1 volbracht.

Opdracht 2 - kaarten voor de voetbal - moet enkele uren wachten. Eerst een lunchafspraak met Jim Fawcett, Sandra's favoriete prof bij het Computer Science & Engineering departement.

Rond de unief zijn er nogal wat restaurants van Griekse of Midden-oosterse origine. We kiezen de King David.

In de namiddag beginnen we dan aan onze persoonlijke rondleiding waarbij Sandra tracht te herinneren wat er in '98 gebeuren en samen raden wat het nu zou kunnen zijn.

Aan de Dome (nee geen kerk maar een groot, overdekt stadion) halen we de kaartjes op voor de match van morgen tegen de Norteastern Huskies. Het team heeft dit seizoen nog niet gewonnen en het moet alles op alles zetten voor de Home-coming match!

En dan verder over de campus. Na een drankje, zijn we klaar voor de Homecoming Parade. Zo iets kennen we niet in Europa. Het lijkt wel een beetje op een karnavalstoet kwa sfeer. Alleen ... waar zijn de jongens? Het lijkt wel een optocht van een verpleegstersschool!

Na de optocht volgen dan nog enkele ceremonies op de "Quad", het centrale plein van de universiteit. De Marching Band, de Cheer Girls (tiens, hiet zijn wel jongens in de buurt!) voeren hun nummertjes op. Ook de Home-coming King en Queen worden gekozen. Iedereen is nu goed opgewarmd voor de Home-coming parties die op verschillende plaatsen opstarten.

Zo, dat was het voor vandaag. Tot morgen!

Sandra en Steven

1 opmerking:

Unknown zei

Helabakes,

Leuk jullie tour verhalen te volgen. In het verre Borealis gaat alles gewoon zijn gangetje.
Iedereen maakt zich klaar voor de grote "move to the towers".

Nog even aftellen dus en dan kunnen we daar eens een mega party geven!!

Vele groetjes en geniet nog van deze heerlijke dagen...

Patrick en Mieke.