donderdag 11 september 2008

Dag 9 - Going North

Hallo,

dit blogje schrijven we in de bar van het hotel.

Vandaag beginnen we aan onze grote trektocht naar het noordoosten. Daarom zijn we dan ook vanmiddag vertrokken richting Zuidwsten!

's Morgens hebben we wel eerst een tweede bezoek gebracht aan het lokaal National Park. Gisteren was de regen een beetje een spelbreker. Vandaag was het terug prachtig weer en belooft het warm te worden. We doen een stukje van de wandeling naar Race Point, maar buiten zand en nog eens zand is er weinig leven te zien. Na een tijdje houden we het dan ook voor bekeken en gaan terug naar de stad voor een laatste koffie.

Normaliter nemen we geen snelweg omdat je dan veel van de omgeving mist, maar gezien de afstand, vertrekken we toch langs de US-6 en MA-3, voor het grootste deel viervaksbanen. Ook Boston laten we links liggen, of eerder we rijden er eenvoudigweg onderdoor.

Eens voorbij Boston komt ook de onvermijdelijke I-95 snelweg onder de wielen. Maar een keer ten noorden van Boston zijn er wel een aantal alternatieve wegen om naar New Hampshire te geraken.

Via enkele kleine wegen komen we op de kustweg die quasi parallel loopt aan de doorgaande weg maar zonder al de drukte, winkels en verkeerslichten - voor zover er geen verkeerswerken zijn. Ze moeten binnenkort gaan stemmen in de VS zeker?

Wat ook wel opvalt langs de wegen is het groot aantal bordjes "Huis te koop", "Prijs verlaagd". Zelfs in de betere kustplaatsen staan er kleine en grote huizen te koop.

Na veel gedraai en gekeer langs de kust, komen we aan in Portsmouth. Nee niet de Britse haven maar zijn pendant in New Hamshire. De kust van NH is nog korter dan die van Vlaanderen, 18 mijl!

Zo,

nu terug naar de bar.

Geen opmerkingen: