zaterdag 27 september 2008

Dag 23 - naar de duizend eilanden

Hallo,

vandaag trekken we verder naar het westen, naar de eerste hoofdstad van Canada, Kingston. En dat is dus niet het zelfde als Kingston, Jamaica!

Maar eerst nog de ochtend doorworstelen. We zitten dan namelijk nog steeds in Toronto. Met de wandeling van gisteren nog in de benen, besluiten we de metro te nemen. Een dure affaire. Een ticket kost 2,75 CND ongeveer 2 Euro, onafhankelijk van de afstand en maar voor een rit geldig. Hier is er blijkbaar geen Steve Alles Gratis Stevaert aan de macht.

We rijden tot down-town en wandelen rond in het lokale Manhattan. Zo verdwalen we tot in de ondergrondse stad, goed te vergelijken met deze in Montreal. Toronto beweert de grootste te hebben ... Montreal ook. Net Vlamingen en Walen hier zou je zeggen.

Op de middag lopen we nog langs Hardrock Cafe om onze traditionele shooter te kopen en iets kleins te eten. We hebben onze ijsthee nog maar net gekregen of een politiewagen stopt met veel kabaal op het plein voor onze tafel. Een deel van het terras moet dadelijk ontruimd worden! We have a security situation!. Blijkbaar ligt er een verdacht pakje onder een van de bankjes op het plein. Ondertussen geeft een lokale band op nog geen 50 meter een gratis concert met een honderdtal toehoorders. Niet echt logisch dus. Een andere politieman komt ons vriendelijk aanraden om toch maar van het terras te verdwijnen. En wij kunnen goed luisteren ... wanneer we willen. Na een tiental minuten drukdoenerij van de jonge agentjes komt een oudere sergeant ter plaatse. Hij werpt een paar blikken op het pakje, neemt een mes, snijd het stukje bij beetje open en ... kiepert de inhoud in de dichtstbijzijnde vuilbak. Het was vergeten eten ...

Na deze prachtige vertoning zijn we klaar om terug te gaan naar het hotel en onze rit naar Kingston te beginnen. Bijna driehonderd kilometer autostrade, dat wordt spannend!

Tegen valavond komen we aan met alweer het benzinealarm aan en geen tankstation in de buurt! Mag Sandra eindelijk duwen? Come and watch this space tomorrow.

Sandra en Steven

Geen opmerkingen: