donderdag 18 september 2008

Dag 15 - Montreal

Hallo,

een tweede blog vandaag. Nu over de 15de dag. Ja,ja we zijn al voorbij halfweg van dit verlof.

Omdat we gisteren een stuk van de namiddag kwijtspeelden, besluiten we vanmorgen een Hop-on, Hop-off te nemen die ons naar de meeste plekken in Montreal meeneemt. Voordeel is dat je op een kleine drie uur tijd heel wat van de stad te zien kan krijgen - ook al hebben we hier ook wel wat last van de wegenwerken. Zoals de gids al zei: in Montreal zijn er twee seizoenen, het sneeuwseizoen en het seizoen waarin ze de straten repareren.

Iets na een uur worden we terug "gelost" in de stad. We kunnen op zoek gaan naar wat eten en drinken. Dat vinden we in een gigantische food court in de "ondergrondse stad". Deze stad is quasi een parallelle wereld die loopt langs en onder de belangrijkste straten en gebouwen van het centrum van de stad. Vooral 's winters is dit handig want dan hoef je bijna niet door de kou of de sneeuw om naar kantoor te gaan of om te winkelen. En dat doen we dan ook.

Na een tijdje beginnen de winkels zich ook te herhalen - net als in Belgie vind je hier om de 20 meter wel een shop of stand of shop-in-shop waar ze je breedband of GSM producten proberen aan te smeren. Qua prijzen hoeft Canada niet onder te doen voor bij ons. Alleen zijn de contracten minstens 24 maand en met serieuze beperkingen.

Dan maar terug naar de bovengrond en de open lucht. We wandelen nog wat verder langs de boulevards en kijken naar ons spiegelbeeld in de verschillende vitrines...

Voor de rest van de avond houden we het rustig met een Italiaan en Michael Palin.

Tot morgen,

Sandra en Steven

Geen opmerkingen: