maandag 8 september 2008

Dag 6 - een dagje in het verleden

Hallo,

hier ze we dan weer. Inderdaad vandaag twee blogs voor de prijs van een!


Vanmorgen gaan we naar de hoofdattractie van het stadje Mystic, de Mystic Seaport. Je kan dit best vergelijken met een maritieme versie van Bokrijk. Sinds de jaren vijftig zijn een aantal vrijwilligers bezig om op een naast het water een museum te bouwen over scheepsbouw en scheepsvaart in de regio. Zo hebben ze o.a. de laatste zeewaardige houten walvisvaarder, verschillende schoeners en ook veel kleinere bootjes.

Trouwens, van het rare weer van gisteravond is niets meer te merken. De storm heeft de lucht echt schoongevaagd en het is ondertussen al weer volle zon en ongeveer 28 graden. Naar het schijnt is de gordel rond Brussel uitgeregend. Ha! voor een keer hebben wij wel het mooie weer meegekregen.


Na de middag rijden we verder langs de kust naar Newport, Rhode Island. Ook dit stadje leeft in het verleden. De rijke Newyorkers bouwden hier eind 19de eeuw prachtige buitenverblijven - zeg maar kastelen. De duurste liggen op hoge kliffen ten oosten van Newport met prachtige zichten op de baai en op de golven die zich kapot beuken op de rotsen.


Je kan er ook een prachtige wandeling maken langs de verschillende huizen. Zoals de naam al doet vermoeden - Cliff Walk - loop je letterlijk op de rand van de kliffen. Je hebt er een mooi zicht op de huizen en ook op de tientallen surfers die profiteren van de extra hoge golven als nawerking van orkaan Hannah.

Zo dat is het dan weer voor vandaag. Morgen vertrekken we naar Cape Cod.

Sandra en Steven

Geen opmerkingen: